2020. június 04.
, csütörtök

BejelentkezésFelhasználási feltételek

Az Országgyűlés a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről megalkotta a 2010. évi CXXXI. törvényt. A fenti jogszabály a helyi önkormányzatok által kibocsátott rendeletek tekintetében, tiszteletben tartva az önkormányzatok autonómiáját, nem rendelkezik az előkészítésben való társadalmi részvétel szabályairól, ezért a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvényt a 103/B. §-al kibővíti, mely szerint a helyi önkormányzatoknak rendeletben kell szabályozniuk a helyi jogszabályok előkészítése során alkalmazandó társadalmi részvétel szabályait.

A fentiek alapján alkotta meg Kispest Önkormányzatának képviselő-testülete 23/2011. (IX.20.) sz. rendeletét, amely a helyi rendeletek előkészítésében való társadalmi részvétel szabályairól szól.

Ez alapján a Képviselő-testület a rendelet tervezeteket és azok indokolását a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján, valamint az önkormányzat hivatalos honlapján közzé teszi.

A bejelentkezett felhasználók a rendelet tervezeteket a képviselő-testületi ülést megelőző 14. napon 16.00 órától az ülést megelőző 6. nap 12.00 óráig véleményezhetik a rendelet.kispest.hu honlapon keresztül, de a tervezetekhez a polgármesterhez küldött levél formájában is fűzhető vélemény.

A névvel, e-mail címmel regisztrált felhasználó részéről a regisztrációtényével a személyes adatainak kezeléséhez szükséges hozzájárulást megadottnak kell tekinteni.

Nem vehető figyelembe az a vélemény, amely sérti a közerkölcsöt, a rendelet-tervezet tárgyához nem illeszkedik, vagy név nélküli. A vélemények a regisztrációt követően, a felhasználók által választott nevek alatt mindenki számára hozzáférhető módon jelennek meg a honlapon.

Az előterjesztőket azonban egyedi válaszadási kötelezettség nem terheli, de a beérkezett véleményekről és javaslatokról, az elutasított javaslatok esetében az elutasítás indokairól összefoglaló készül, amit a rendelet.kispest.hu honlapon a képviselő-testületi ülést megelőző 24.00 óráig közzé kell tenni. Az összefoglaló a hirdetőtáblán is megjelenik.

Az előterjesztő a legközelebbi képviselő-testületi ülésre beterjeszti a rendelet-tervezetet. A tervezetről szólódöntést követő 3. hónap elteltével a rendelet.kispest.hu honlapon közzétett összefoglalók és előterjesztések, valamint az azokhoz fűzött véleményeket eltávolítják a honlapról, a papíron beküldött vélemények is megsemmisítésre kerülnek.

A rendelet letöltése :: pdf


Regisztráció Vissza a Kispest.hu-ra

Tervezetek véleményezése

A Kispesti Önkormányzat rendelet-tervezeteit a következő módon véleményezheti:

A tervezetekhez csak előzetes regisztrációt követően fűzhet véleményeket.

A véleményeket, megjegyzéseket a képviselő-testületi ülést megelőző 6. nap déli 12.00-ig várjuk. A javaslatok csak munkatársaink ellenőrzése után jelennek meg az oldalon.

A beérkezett véleményekről és javaslatokról összefoglaló készül, ezeket az Összefoglalók oldalon tekintheti meg.

A tervezetek képviselő-testületi elfogadását követő 3. hónap elteltével a hozzászólásokat, valamint az összefoglalókat is eltávolítjuk a honlapról.

Klikkeljen ide saját fiókja létrehozásához.